Hemstäd för en enklare vardag

Lever du ett aktivt liv och har svårt att få vardagen att funka kan det vara en god idé att anlita en firma som hjälper dig med veckostädningen. Hur ska man då hitta den bästa städfirman? Här kommer våra bästa tips! Det behöver nämligen inte alls vara svårt och krångligt att hitta en städfirma för hemstäd som du kan känna dig riktigt nöjd med.

Vilka är dina krav?
Sätt dig ner med papper och penna och försök att i punkter formulera vilka krav du önskar ställa på städföretaget. Vad är viktigt för dig? Du kanske till exempel själv vill välja hur ofta städningen ska ske. Du kanske också vill att det ska vara enkelt att boka av eller boka på fler städtillfällen utöver de som redan är inbokade. Ett annat krav kan vara att du vid varje städtillfälle vill kunna justera vad som ska städas. Ena tillfället kanske du vill att hemstädningen ska fokusera på golven, andra tillfället att lådorna och skåpen i köket ska rengöras lite extra och vid något annat tillfälle kanske du känner att det är dags för en rejäl städomgång i badrummen. Du vill alltså själv kunna välja vilka rum och vad som ska bli städat med flyttstädning stockholm.

Många som bokar en firma för hemstäd tycker också att det är viktigt att det är samma städpersonal som kommer vid varje tillfälle. Är detta något som är viktigt för dig? Att släppa in en främmande människa kan kännas lite ovant i början, och just därför kan det kännas skönt att veta att det är samma person som kommer vid varje städtillfälle. Detta är något som du kan prata med städföretaget om innan du bestämmer vilken firma du vill anlita. Det kan också vara bra att kontrollera hur deras nyckelhantering ser ut. Det är viktigt att du känner dig trygg och säker med att lämna ut din nyckel till ditt hem.

Jämför offerter för hemhjälp
När du har skrivit klart din lista och vet vilka krav du vill kunna ställa på städföretaget är det dags att börja ta in offerter. När du har fått offerterna kan du i lugn och ro jämföra dessa och välja den firma som lever upp till dina krav. Många städbolag erbjuder också ett kostnadsfritt hembesök där ni tillsammans går igenom vad du vill få ut av städningen och hur abonnemanget ska se ut. Är du fortfarande osäker på vilken firma för hemstäd du ska välja kan du fråga runt bland vänner, släkt och kollegor. Har de testat olika städfirmor och vilken kan de i så fall rekommendera?