4 saker att tänka på vid hemstäd

Har du bestämt dig för att testa på hemstädning malmö? Oavsett om du vill ha hjälp vid ett enstaka tillfälle eller om du vill ha återkommande städning är det viktigt att du väljer ett företag som du kan lita på. Den städfirma som kommer hem till dig ska ha utbildad personal, trygga försäkringar och en kundgaranti som säkerställer ett bra jobb. De ska också vara serviceinriktade och kunna lyssna till dina behov och önskemål.

På internet finns det mängder med guider som tipsar om bra saker som du bör ha i åtanke när du ska anlita en städfirma för första gången, men dessa listor täcker sällan mer än det viktigaste. Här nedan har vi därför samlat fyra mer annorlunda frågor och tips som du bör tänka på när du ska ta hjälp av en städfirma för första, andra eller tredje gången. Genom att ha koll på detaljerna ökar du sannolikheten för att bli riktigt nöjd med din städning.

1. Finns det F-skatt?
Visst är det bra om städfirman du väljer har goda omdömen och recensioner från andra kunder, men vill du vara säker på att du verkligen har ett seriöst fö

Moppa golvet

retag bakom dig ska du kolla på F-skatten. Säkerställ att städfirman har F-skatt innan du väljer att anlita. Med F-skatt kan du använda dig av RUT-avdraget för att sänka dina kostnader, samtidigt som du slipper betala sociala avgifter som arbetsgivare.

2. Har personalen kollektivavtal?
Det finns inga krav som säger att du måste anlita en städfirma där städpersonalen har kollektivavtal, men det är till stor fördel för både dig och de anställda. Under många år har städbranschens anställda fått tampas med oschyssta arbetsvillkor. Ju fler som väljer städfirmor med kollektivavtal, desto bättre för alla inblandade parter.

3. Vem står för städmaterial?
Det kan kännas naturligt att det är städföretaget som står för städmaterial när du bokar en städning, men så är inte alltid fallet. Majoriteten av alla städföretag vill att det är kunden som står för material och att allt finns på plats när firman kommer ut. Till att börja med är det bättre för kunden att det egna materialet används, men det är också enklare för personalen som oftast behöver förflytta sig mellan flera kunder på en och samma dag.

4. Vilka språk talar personalen?
Är det viktigt för dig att du kan kommunicera med städpersonalen på ett enkelt sätt kan det vara bra att kontrollera vilka språk som personalen pratar. Detta kan du göra redan i samband med bokning. I de flesta fall finns kunskap inom både engelska och svenska, men nivån kan naturligtvis variera en hel del.