En badrumsrenovering höjer marknadsvärdet

Att renovera badrummet ger ett högre värde på din bostad. Det och köksrenovering. Det är dock viktigt att göra en badrumsrenovering som tilltalar den stora massan med  och skicka offertförfrågan badrumsrenovering stockholm. Visserligen kan du skapa ett badrum som är något utöver det vanliga men då kan det också bli svårare att sälja av den enkla anledningen att folk inte har samma smak som du. Köpare vill sällan köpa ett objekt för att börja inflyttningen med att dekorera om eller renovera – något som kostar mer pengar.

Så bör du renovera ditt badrum
En badrumsrenovering kan göras dyrt eller billigt. Det finns mycket du kan göra själv men du får inte utföra sysslor som har med elektricitet att göra – om något går fel blir du nämligen inte ersatt av försäkringsbolaget eftersom du inte är behörig fackman.

Mindre badrumsrenoveringar kan göras med bara några tusenlappar. Du kanske vill sätta in ett nytt badkar, byta kakel, måla taket eller sätta in ett nytt badrumsskåp. Rör det sig däremot om en mer avancerad badrumsrenovering där det ska läggas in golvvärme, bytas lampor och spotlights och där du ska byta ut golvet mot till exempel en våtrumsmatta, ja då rör det sig om andra summor och andra åtgärder.

Använd neutrala färger
Om du har tänkt sälja din bostad inom kort och vill höja marknadsvärdet genom en påkostad badrumsrenovering ska du helst inreda med neutrala färger. Beige, grått, vitt och svart går hem hos de flesta medan du ska undvika att satsa på för grälla färger eller för grova mönster. Att ha ett litet mönster på en viss del av kaklet går bra men undvik att ta hela väggen.

Utöver neutrala färger bör du också investera i material som funkar för de flesta människor samt material som är lätta att sköta. Ingen vill ha dyr marmor i badrummet om minsta lilla stänk orsakar fula fläckar som gör att marmorn måste bytas ut. Materialen ska också helst vara lätta att byta ut.

Bli inspirerad
Tidningarna och internet är fullt av inspirationsbilder på nyrenoverade badrum. Du behöver dock inte göra det alltför avancerat. Tänk på att du kan ändra mycket bara genom att byta möbler och sätta in en ny toastol, kanske sätta in en planta och byta ut badlakan och handdukar i någon annan färg.

Renovera litet badrum
Ett stort badrum kan du inreda nästan som ett rum med fåtöljer, bord och badkar, men ett mindre badrum kräver sin planering inte minst när det gäller förvaringsmöjligheter. Bygg på höjden och välj skåp och hyllor som har en massa smart utrymme så du får plats med dina hudvårdsgrejer, badlakan och smink. Tvättmaskin och torktumlare kan komma i en kombinerad maskin så spar du ordentligt med plats. Utnyttja de små ytorna till smart förvaring